Työhuone kotona


Kokosimme tällä kertaa kauppakeskus Liilan stagelle raikkaan kodinomaisen työhuoneen/ työpisteen/ etätyöpaikan, millä nimellä sitä nyt halutaankin kutsua. Yhä enemmän omaan kotiin halutaan paikka tietokoneelle, papereille; paikka jossa on mukava työskennellä. Haluamme pois tunkkaisista, pimeistä työhuoneista, jossa nyt vain sattuu olemaan joku vanha pöytä ja ylijäämä tuoli. Halutaan kodinomaisia, kauniita tiloja, jossa ajatus ja innovatiivisuus laukkaa, minne on mukava mennä kahvikupin kanssa ja aloittaa mukava työpäivä.

Mikäli töitä tehdään paljon työhuoneessa on hyvä huomioida pöydän ja tuolin ergonomisuus. Tarkista, että pöytä ja tuoli toimivat yhdessä ja on hyvät juuri sinulle. Tarvittaessa valitse säädettävät pöytä ja tuoli. Sijoita työpöytä ikkunan eteen, näin ajatus saa virrata välillä myös pitkälle maisemaan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, voit tehdä esimerkiksi työpöydän päälle kauniin taulukollaasin taiteesta, sinulle tärkeistä aforismeista tai valokuvista, jotka toimivat sinulle voimaa ja energiaa antavina.

Käytä myös hyväksi esineitä ja värejä, joista pidät ja tuottavat sinulle hyvää oloa. Tekstiileillä on helppo tuoda tilaan väriä ja pehmeyttä. Voit valita rauhoittavia maanläheisiä sävyjä tai sitten revitellä kirkkailla sävyillä riippuen persoonastasi. Me pyrimme tällä kertaa luomaan raikasta, rauhoittavaa lisäten muutamia väriläiskiä. Trendiväri flamingo toimii myös pieninä annoksina samoin kuin keltainen. Mattokympin valikoimaan kuuluvat harmaan sävyiset villamatot tuovat tilaan pehmeyttä ja lämpöä sekä Jyskin keltaiset tyynyt ovat pirteitä ja energisoivia.

Värien lisäksi myös tuoksut ovat työhuoneessa tärkeitä. Kukat tuovat tilaan väriä, tuoksua, puhdistavat sisäilmaa ja ne ovat ennen kaikkea ilo silmälle. Jos et satu olemaan hortonomi valitse helpot kukat, jotka eivät tarvitse kovinkaan paljon hoitoa tai valoa. Nykyään saa myös todella hienoja tekokasveja, joita me myös stagella käytimme oikeiden kasvien seassa. Tämänkertaiset tekokasvit ja piensisustus ovat Jyskin valikoimasta.

Valaistus työhuoneessa määräytyy sen mukaan, mitä siellä useimmiten tehdään. Valonlähteitä olisi kuitenkin hyvä olla useimpia. Katossa, seinällä sekä työpöydän läheisyydessä/ työpöydällä työvalo, joka antaa kohdennettua valoa. Valaistusta on hyvä olla sen verran, että sitä on helppo lisätä tarpeen mukaan. Tähän tilaan olemme valinneet Norm 12-riippuvalaisimen sekä Fillyn lattiavalaisimen Vepsäläiseltä.

Kun papereilla ja tarvikkeilla on omat paikkansa on työntekokin helpompaa. Huomioi tässäkin estetiikka, joka miellyttää sinua. Me olemme stagelle tuoneet Vepsäläiseltä työpöydän alle liikuteltavan modulilaatikoston, block-tarjoiluvaunun sekä Circles-hyllyn, joka toimii mainiosta niin kukille kuin toimistotarvikkeille sekä kirjoille.

Oikein mukavaa helmikuun jatkoa sisustajat!

Teksti: Heidi Mäkelä Interior Design

Tässä blogitekstissä esiintyvät kuvat ovat ottaneet kuvatoimisto Kuvio oy

Lisätietoja tuotteista löydät kauppakeskus Liilan internetsivuilta