Vihreää kevätkotiin

Minulla alkaa aina tähän aikaan vuodesta hirveä vimma saada vihreää kotiin. Vielä kun ei pysty kevätkukkia pihalle laittamaan, haluan kukkia ja viherkasveja sisälle. Välillä vain leikkokukkia ja välillä taas uusi viherkasvi muuttaa sisälle. Hiihtoloman kunniaksi ostin uuden viherkasvin. Kultaköynnös pääsi korkeaan ruukkuun ja tuettuna se kasvaakin ylöspäin.

Tällä hetkellä viherkasvit ovat iso osa sisustusta. Nykyään yhä enemmän stailataan ja sisustetaan asuntoja viherkasveilla ja halutaan kotiin elävää kauneutta ja kodikkuutta. Viherkasveja onkin niin paljon erilaisia, että jokaisella löytyy varmasti omansa. Toiset haluavat viherkasvin, joka puhdistaa sisäilmaa toinen taas haluaa viherkasvin koristamaan tyhjää nurkkaa kolmas taas iloitsee värien runsaudesta. 

Myös leikkokukat ovat sydäntäni lähellä. Minun maljakossa on aina uudet leikkokukat, kun entiset kuolee. Joskus kimppu ja joskus taas vain muutama oksa. 

Kukista on helppo tehdä ryhmä. Yleensä ryhmästä tulee miellyttävämmän näköinen, kun kukkia on pariton määrä. Myös yksinään kasvi pääsee hyvin oikeuksiinsa. Peikonlehti, kumiviikuna, lyyraviikuna, palmut sekä kaktukset ovat aikalailla jo trendikasveja, joita näkyykin jo monissa kodeissa. Mitä isompi kasvi tietenkin sen kalliimpi. Muista, että myös vähän pienempää kasvia on helppo kasvattaa korkealla ruukulla.

Itselleni oliivipuu edustaa kesää ja se onkin aina toukokuun hankintalistallani. Oliivipuuni on kesän pihalla ja syyskuussa tuon sen sisälle. Marraskuuhun saakka se yleensä jaksaa porskuttaa lämpimässä ja kuivassa sisäilmassa. Minulla kun ei ole viileää kellaria, jossa se voisi talvehtia. Mutta ei hätää, niitä saa keväällä uusia.

Ihanaa kevään jatkoa ja nauttikaa auringosta sekä kukista.